RO172 - InfoTronX Bistrița

Echipa Noastră InfoTronX

InfoTronX (ITX)

Echipa a luat naștere în August 2019 atunci când elevii Colegiului Tehnic „Infoel” au decis, inspirați fiind de prezența media a echipei Bistrițene RO006 – Bolts and Gears și reclamele TV de la BRD, că doresc să se înscrie în concursul național de robotică FTC – First Tech Challenge România, powered by BRD.

Începuturile noastre:

Ca toate, de altfel, au fost dificile. Au trecut zilele destul de rapid până când am reușit să ne organizăm și să ne punem pe treabă. Echipa RO005 – Esentza Robotics alături de  coordonatorul acestora, domnul profesor Mircea Cristian Nicula ne-au ajutat la fiecare pas, de la înscrierea echipei în concurs, până la prezentarea în cadrul evenimentelor locale și regionale.

Sidor Costinași, mentorul principal și coordonatorul echipei, alături de Comitetul de Părinți și conducerea școlii ne-au ajutat extraordinar de mult de-a lungul întregii aventuri și rămân alături de noi la fiecare pas.

Ulterior, începând cu Octombrie 2019, echipa l-a recrutat pe mentorul secundar, Cătălin Cornea, veteran al concursului FTC – First Tech Challenge România, precum și fost membru și fondator al echipei RO006 – Bolts and Gears, care a participat alături de aceștia încă de la prima ediție a concursului!

Misiunea noastră:

Alături de colegii și prietenii noștri din echipele RO005 – Esentza Robotics, RO006 – Bolts and Gears, RO100 – Esentza Revolution, RO134 – Cybersouls și RO162 – SGBots ne dorim să aducem spiritul revoluționar al roboticii în județul Bistrița-Năsăud și să demonstrăm că ambiția, perseverența, disciplina și mai ales, iubirea, pot face minuni; oriunde am fi și oricum am fi, atâta timp cât luptăm împreună pentru același scop nobil.

Vrem să popularizăm robotica și să o aducem în casele tuturor, fie ca hobby, pasiune, sau chiar, de ce nu, profesie. Totul constă într-o minte deschisă și o curiozitate care nu poate fi stăpânită sau satisfăcută, ce transcede barierele de limbă, etnie sau vârstă.

Ne dorim ca spiritul FTC – First Tech Challenge și frumusețea ce zace în spatele sintagmei „Gracious Professionalism” (profesionalism plin de grație) să devină un modus vivendi pentru societatea românească.

 

Doar împreună putem și NE putem face bine!

Echipa și Robotul